Κάντε φυσική λεύκανση στα δόντια σας!



Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα και χρόνο για να αποκτήσεις λευκότερα δόντια ή να απομακρύνεις τους λεκέδες που έχουν δημιουργηθεί από κόκκινο κρασί, από καφέ ή από το κάπνισμα.

Με τους παρακάτω εύκολους και φυσικούς τρόπους μπορείς να αποκτήσεις την οδοντοστοιχία που πάντα επιθυμούσες:

  • Φράουλες με σοκολάτα
Σου φαίνεται απίστευτο; Και όμως! Οι φράουλες σε συνδυασμό με τη σοκολάτα αποτελούν έναν τρόπο λεύκανσης για τα δόντια. Πώς γίνεται αυτό; Τα οξέα της φράουλας καταστρέφουν τους λεκέδες των δοντιών, ενώ η σοκολάτα λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακό που καθαρίζει το στόμα. Μην κάνεις υπερβολές όμως, καθως αυτο το απολαυστικό γεύμα έχει πολλές θερμίδες.
  • Φρούτα και λαχανικά

Βάλε στη διατροφή σου τραγανά φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν την ικανότητα να διαβρώνουν τα υπολείμματα τροφών που μένουν στα δόντια και να αφαιρούν τους λεκέδες που βρίσκονται πάνω τους. Ποιά είναι τα τραγανά φρούτα και λαχανικά? Τα μήλα, το σέλερι και τα καρότα είναι κάποια απ'αυτά, πουθα σου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλεις. Μπορείς επίσης να πάρεις τη φλούδα της μπανάνας και του πορτοκαλιού, καθώς περιέχουν φυσικές λευκαντικές ουσίες.
  • Τυρί

Συμφωνα με έρευνες το τυρί μπορεί να εμποδίσει την καταστροφή των δοντιών και να ξανακάνει λευκά τα δόντια σου, χάρη στο ασβέστιο που περιέχει. Για αυτό, μπορείς μετά από κάθε γεύμα να τρώς λίγο τυρί για να προστατεύεις τα δόντια σου.
  • Οδοντικό νήμα
Οι τροφές που μένουν ανάμεσα στα δόντια μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα τους, για αυτό μην αμελείς το οδοντικό νήμα καθημερινά. Θα δεις απίστευτα αποτελέσματα, ενω ταυτόχρονα θα φροντίζεις και για την υγεία των ούλων σου.

Περιμένω με χαρά και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις

Μαρία Φραγκάκη

e-mail: maria.fragaki@mother.gr 
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr